Co vše jsme stihli v rámci soutěže Stavte hlavou?

Přesně 243 dní jsme žili vašimi stavbami

Soutěž Stavte hlavou jsme vyhlásili začátkem dubna. Až do konce listopadu jsme díky vám sledovali, jak vám pod rukama rostou úžasné stavby a rekonstrukcí měníte vaše bydlení k nepoznání. Co dalšího jsme díky vám zažili? Podívejte se na naše speciální video s ohlédnutím za celým průběhem soutěže:

Zapojilo se 156 šikovných stavebníků z celé republiky

V roce 2019 se podle Českého statistického úřadu v prvních 3 čtvrtletích postavilo o 515 více rodinných domů než ve stejném období roku 2018. O tom, že se stále více Čechů pouští do stavby nebo rekonstrukce svépomocí, svědčí i bohatá účast v naší soutěži, do které se aktivně zapojilo 156 stavebníků. Nejvíce z nich bylo z Jihomoravského a Pardubického kraje, z každého z nich se přihlásilo 21 účastníků. Mezi projekty převažovaly novostavby – sešlo se jich celkem 113. A přesvědčili jsme se o tom i při naší roadshow. Navštívili jsme 4 755 staveb, povídali si s vámi a zjišťovali, co vás trápí.
 

Do stavby rodinného domu o 2 podlažích se pustili stavebníci z brněnských Ivanovic.

Uspořádali jsme 8 speciálních soutěží na Facebooku

Zapojit jste se mohli nejen na webu www.stavtehlavou.cz, ale také na Facebooku, kde na vás od dubna do listopadu čekaly pravidelné soutěže. A výhry byly více než lákavé. Vylosovaní stavebníci registrovaní v hlavní soutěži se mohli těšit na garantovaný nákup v partnerských stavebninách v hodnotě 10 000 Kč a 5 000 Kč. Radost jsme udělali vždy i jednomu neregistrovanému stavebníkovi, na kterého čekal také poukaz v hodnotě 5 000 Kč.

Například vítězka červencové soutěže si za výhru pořídila drtičku větví.

Vylosovali jsme vítěze a strávili s nimi den na jejich stavbě

Na začátku prosince proběhlo losování vítězů. 

1. místo – Proplacení 100 % hodnoty materiálu Sika a voucher na 20 000 Kč si odnesl Tomáš Uher.
2. místo – Proplacení 50 % hodnoty materiálu Sika a voucher na 20 000 Kč získal Martin Abrahám.
3. místo – Proplacení 25 % hodnoty materiálu Sika a voucher na 20 000 Kč vyhrál Jan Mlýnek.

Všechny výherce jsme postupně navštívili na jejich stavbách, pečlivě zkontrolovali využití výrobků Sika, což bylo podmínkou soutěže, a předali jim dárkové šeky. Dlouho jsme si povídali nejen o konkrétním stavebním řešení, ale také o inspiraci, překážkách a doporučeních.

Vítěz 1. místa Tomáš Uher například zmínil: „Stavebníkům, kteří s projektem teprve začínají, bych poradil, aby si dávali pozor na pečlivý výběr materiálů, které chtějí pro stavbu použít a vše dopředu promyslet, některé změny se totiž později už jen těžko provádějí nebo jsou velmi nákladné.“ 
 

Vítěz Tomáš Uher staví pasivní dům 4+1 v CHKO Železné hory.
Zveřejněno dne 27.03.2020