Kvalitní hydroizolace povýší vaši koupelnu na oázu klidu

Koupelna je oproti ostatním místnostem velmi specifický prostor. Díky zvýšené vlhkosti je nutné zaměřit se na důkladnou hydroizolaci stěn a také podlah. Pokud ji provedete správně a zvolíte kvalitní materiál, zaručí vám užívání bez plísní a dalších problémů.

Nestačí chránit jen okolí vany a sprchového koutu

Hydroizolace slouží k ochraně stavebního materiálu. Pro 100% účinnost je třeba zajistit celou koupelnu, která vyžaduje vlhkostní třídu A0. Vyberte si například některý z izolačních systémů SCHÖNOX, který obsahuje vše od hydroizolační hmoty přes lepidlo až po spárovací hmoty a tmely.

Nátěr je třeba nanášet na čistý podklad

Aby hydroizolace správně plnila svou funkci, je třeba z podkladu odstranit všechny nečistoty a poté jej penetrovat. Při aplikaci nátěru začínejte vždy v rohu místnosti. Samotnou hydroizolaci nanášejte do výšky cca 20 cm nad podlahu, do oblasti pro sprchový kout a vanu do výšky 2 metrů, a nezapomeňte ani na prostor okolo umyvadla. Nechte hydroizolaci zaschnout, naneste na ni lepidlo a pusťte se do obkládání.

Chcete jednoduché řešení? Vyberte si finální stěrku

Vysoce odolná stěrka Sikagard®-750 Deco EpoCem® na bázi cementu s epoxidovou pryskyřicí je ideální i do vlhkých prostor. Potěší hlavně milovníky designu, snadno s ní totiž vytvoříte velmi originální vzhled stěn i podlah. Povrch beze spár se skvěle udržuje, nemusíte ho ničím ošetřovat a dá se barevně tónovat.

Objevte milión důvodů, proč stavět s produkty značek Sika

Kromě systémů pro izolaci staveb nabízí Sika produkty na ochranu, opravu a zesilování betonových konstrukcí i lepení či tmelení. V nabídce najdete také podlahové systémy. Portfolio produktů rozšiřuje značka SCHÖNOX (podlahová a obkladová technika), KVK (malty, omítky a lepidla) a KVK Parabit (asfaltové pásy a expandovaný polystyren). Pokud tedy stavíte nebo rekonstruujete, soutěžte s námi a získejte možnost vyhrát proplacení až 100 % hodnoty materiálu do výše 1 000 000 Kč. Řemeslníci mohou vyhrát okamžitou odměnu ve formě nářadí, oblečení a jiných pomůcek. Stačí nakoupit produkty značek Sika, SCHÖNOX, KVK nebo KVK Parabit alespoň za 30 000 Kč. Všechny informace najdete na www.stavtehlavou.cz Soutěžit můžete také na našem Facebooku, kde na vás čekají pravidelné měsíční soutěže například o poukázky do stavebnin.

Zveřejněno dne 24.04.2019