Na co se zaměřit při výběru bazénu a domácího wellness?

Bazény a domácí wellness se stávají čím dál oblíbenější. Co by vám při jejich realizaci nemělo uniknout, aby mohly plnit na 100 % svou funkci a zachovaly si dlouhou životnost?

Při výběru záleží na tvaru, velikosti i materiálu

Nabídka je vzhledem k poptávce velmi široká, můžete tedy vybírat z množství různých materiálů. Základním faktorem při volbě bazénu nebo domácího wellness je udělat si jasno v tom, k jakému účelu a jak často budou sloužit. Berte v potaz i terén, do kterého je chcete umístit, a zvažte případné příslušenství nebo zastřešení. Obzvlášť důležitá je hydroizolace.

Pro hydroizolaci z vnější strany sáhněte po bitumenové emulzi

Bitumenové nátěry jsou elastické i při nízkých teplotách a bez rozpouštědel. Využijete je k hydroizolaci betonových konstrukcí umístěných nad i pod povrchem země. Nátěr vám zajistí ochranu před pronikáním vody nebo vlhkosti.

Při hydroizolaci na vnitřní straně máte na výběr ze široké škály možností

Hlavní výhodou izolace na vnitřní straně je snadná a rychlá realizace za nízké náklady. Nabízí se hned několik řešení:

  • Polymer-cementová malta Sikalastic®-152 na betonové konstrukce – hodí se nejen pro bazény, ale i terasy a balkony. Je vysoce elastická a dokáže skvěle překlenout trhliny.
  • Ochranný nátěr Sikagard® PoolCoat – je vhodný na přetření starých chlorkaučukových nátěrů. Snadno se udržuje a odolá křídování, opalovacím olejům a chemickým látkám.
  • Hydroizolační stěrka Sika MonoTop® –120 Seal – utěsní beton proti průniku vody.
  • PVC fólie Sikaplan® WP 3100 – skvěle se hodí pro utěsnění vnitřních i venkovních plaveckých bazénů. Odolá UV záření, stárnutí, růstu řas i chlorované vodě, je stabilní a potěší vás také snadná tvarovatelnost a svařitelnost.
  • Systémy SCHÖNOX – zahrnují nabídku hydroizolačních hmot a příslušenství.
  • Systémy KVK – nabízí jednosložkovou a dvousložkovou variantu hydroizolačních hmot.

Jděte do toho s produkty značek Sika a ušetřete za materiál až 1 000 000 korun

Vyberte si pro stavbu materiál značek Sika, SCHÖNOX, KVK a KVK Parabit. Použijte ho při vašem projektu a získejte zpět až 100 % jeho hodnoty. Více informací najdete na www.stavtehlavou.cz. Pokud jste řemeslník, stačí, když nakoupíte ve vybraných prodejnách materiál značek Sika, SCHÖNOX, KVK a KVK Parabit alespoň za 30 000 Kč. Získáte okamžitou odměnu ve formě nářadí, oblečení a dalších pomůcek. Soutěžit můžete také na našem Facebooku, kde na vás čekají pravidelné měsíční soutěže o poukazy do stavebnin.

Zveřejněno dne 26.04.2019