Proč se vyplatí zvolit tekutou hydroizolaci ploché střechy?

Střecha je jednou z nejdůležitějších částí budovy. Její hydroizolaci proto není radno podceňovat. Jaké jsou výhody tekuté hydroizolace?

Spáry (máry) fuk

Na to, abyste zjistili, že se s každou spárou zvyšuje možnost průniku vody, nemusíte být kouzelníci. Právě absence spár je jednou z největších výhod tekuté hydroizolace. A i když je její technologie známá už mnoho let, její potenciál se do povědomí dostával postupně. Dnes ji ale můžete naplno využít jak při opravě či renovaci stávající ploché střechy, tak při realizaci nové.

Tekutá hydroizolace nabízí technologicky vyspělé řešení

Kromě toho, že je tato hydroizolace bezespárá, vyniká také jedinečnou pružností. Navíc je pevná, dokáže překlenout trhliny a je i paropropustná. Velmi dobře se s ní pracuje, před aplikací ji totiž nemusíte míchat a nanáší se přímo na plochu. Může se zdát, že si za ni připlatíte. Po sečtení nákladů na aplikaci, logistiku a dodatečných výdajů však vychází výhodněji než jiná řešení. Obzvlášť pokud se jedná o složitější střechu s množstvím detailů, prostupů nebo střešními okny.

Spolehněte se na systém SikaRoof MTC

Společnost Sika je známá svými zkušenostmi a inovativními řešeními. Systém SikaRoof MTC obsahuje unikátní technologii, díky které se po prvotním kontaktu se vzdušnou vlhkostí nastartuje reakce vytvrzení. Jedná se v podstatě o chemickou reakci, kterou se vytvoří fóliová hydroizolace přímo na střeše. Není při ní produkován oxid uhličitý, takže se nemusíte bát vzniku bublin v materiálu. Systém je schopný vytvrzení téměř v každém počasí, zvládne extrémní teploty i vlhkost. Zvolíte-li nátěr v bílé barvě, zajistíte si vysoký index solární odrazivosti. To znamená, že odráží sluneční záření a zároveň uvolňuje absorbované teplo.

Nenechte se zaskočit náhlým deštěm

Systém SikaRoof MTC se od ostatních liší i tím, že už těsně po aplikaci bez problému ustojí déšť nebo neopatrnou manipulaci s kapalinami. Nemusíte se tedy bát ztráty těsnosti ani rozplavení materiálu. Aplikace probíhá za studena, nepotřebujete hořák ani horkovzdušnou pistoli. Díky tomu je technologie vhodná i pro místa se zvýšeným rizikem požáru jako jsou například čerpací stanice. Materiál je navíc nehořlavý.

Co vše zahrnuje systém SikaRoof MTC?

Systém se skládá ze základního nátěru, netkané výztužné rohože ze skelných vláken a finálního nátěru použitého podle zatížení. Výztužná rohož je snadno tvarovatelná. Snadno ji tedy přizpůsobíte i těm nejmenším detailům.

Stavte s námi a získejte zpět až 100 % hodnoty materiálu

Produkty Sika vám pomohou při stavbě nebo rekonstrukci od sklepa až po střechu. Přečtěte si víc na www.stavtehlavou.cz a získejte možnost vyhrát proplacení až 100 % hodnoty materiálu do výše 1 000 000 Kč. Řemeslníkům stačí nakoupit produkty značek Sika, SCHÖNOX, KVK nebo KVK Parabit alespoň za 30 000 Kč a získají okamžitou odměnu ve formě nářadí, oblečení a jiných pomůcek. Soutěžit můžete také na našem Facebooku, kde na vás čekají pravidelné měsíční soutěže například o poukázky do stavebnin.

Zveřejněno dne 22.04.2019