Vlhké zdi zvládnete vyřešit i svépomocí

Mnoho majitelů převážně starších domků bude určitě souhlasit s tím, že vlhkost dokáže pořádně znepříjemnit bydlení. Má totiž vliv nejen na samotnou zeď, ale i na vaše zdraví. Nedejte šanci puchýrování nátěrů a plísni, s produkty Sika problém hravě vyřešíte.

Řešení je hned několik

Dodatečnou izolaci můžete vyřešit více způsoby, většina z nich je ale náročná, vyžaduje speciální nástroje a bude vás stát i hodně peněz. To ale neplatí o injektážní hmotě SikaMur® InjectoCream-100. Vyznačuje se vysokým podílem aktivních částic a dokonalou schopností vytvořit ve zdivu nepropustnou hydrofobní bariéru. Sanaci díky ní zvládnete bez problému sami a bude vám k tomu stačit obyčejná ruční pistole na tmely. Jaké jsou její hlavní výhody?

  • Poradí si s téměř všemi typy zdiva,
  • můžete ji ihned použít,
  • potěší vás snadná aplikace, kterou zvládnete sami,
  • zajistí vám rovnoměrné dávkování vysoce koncentrované aktivní látky, která nezpůsobuje tvorbu výkvětů,
  • ušetříte čas i peníze.

Injektážní krém SikaMur® InjectoCream-100 navíc splňuje směrnici pro sanační systémy WTA. Ta specifikuje optimální materiály a technologie a je ve světě sanací uznávanou normou.

Dodržujte jednoduchý postup a máte vyhráno

Od vyřešení problému vlhkého zdiva vás dělí jen 4 kroky:

1.  Připravte zdivo – odstraňte omítku nebo obklady, aby bylo možné určit druh zdiva a ložnou spáru. Vzlínající vlhkost je způsobena pronikáním zespodu. Postupuje zdivem směrem nahoru, kde se pak odpařuje do interiéru. Vlhké zasolené pásy jsou proto patrné převážně nad podlahou. Je proto nutné odstranit omítku do výšky 80–100 cm nad viditelnou hranicí poškození. Odstraňte ze spár nečistoty a zbytky omítky.

2. Vyvrtejte otvory – aby byla sanace účinná, je třeba vyvrtat otvory o průměru cca 12 mm. Začněte ve spáře cca 15 cm nad zemí a dodržujte rozestupy maximálně 12 cm. Otvory vyčistěte stlačeným vzduchem, bohatě vám k tomu postačí obyčejná pumpička na kolo.

3. Aplikujte injektáž – připravte si hmotu SikaMur® InjectoCream-100 do aplikační pistole a vsuňte její nástavec až na konec vyvrtaného otvoru. Stiskem aplikační páky a postupným vysunováním pistole směrem ven důkladně vyplňte otvor maximálně 1 cm pod okraj. Nezapomeňte pravidelně čistit aplikační koncovku od nečistot a zbytků nátěru.

4. Ošetřete zdivo – venkovní otvory uzavřete vhodnou maltou. Mezi produkty Sika najdete například hydroizolační stěrku SikaTop® Seal-107. Pro urychlení průběhu vysoušení aplikujte vhodným sanační systém. Jeho skladba závisí na míře zasolení zdiva. Pro mírné zasolení postačí sanační omítka a sanační štuk, nebo pouze renovační jednovrstvá omítka. Pro střední až vysoké zasolení do systému zařaďte ještě podkladní sanační omítku a pro jednovrstvý systém přidejte vrstvu renovační omítky. V případě hladkého a nesavého podkladu je potřeba povrch opatřit sanačním postřikem. 

Stavět a rekonstruovat s námi se vyplatí

Používat produkty Sika znamená používat systémy, které vám vydrží celý život. Prozkoumejte našeho průvodce a objevte, kde všude vám naše produkty pomohou. Nakoupíte je ve vybraných prodejnách od Chebu až po Český Těšín, a navíc můžete vyhrát až 1 000 000 Kč a další odměny v soutěži Stavte hlavou. Potřebujete víc důvodů, proč do toho jít s námi? 

 

Zveřejněno dne 25.06.2019