Vyzrajte na uchycení solárních panelů díky Sika® SolarMount-1

Solární panely vám pomohou šetřit nejen peníze, ale i životní prostředí. I proto se stávají stále oblíbenější součástí střech českých domácností. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak je nejlépe uchytit na ploché střeše? Odpověď najdete v našem článku.

Z jakých variant upevnění můžete vybírat?

Při instalaci panelů existuje několik variant jejich upevnění. První využívá gravitační zátěže. Musíte při ní ale počítat s možností vybočení nebo posunutí vlivem větru. Nabízí se ale také mechanické uchycení pomocí podpor přímo do střešní konstrukce. Při něm ale může dojít k prosakování vody do střešní konstrukce. Mezi produkty Sika najdete řešení, které nepoškodí střechu a zaručí vám kvalitní výsledek. Spolehněte se na systém Sika® SolarMount-1. Proč se vyplatí vybrat si jej?

  • Nabídne vám snadnou a rychlou instalaci,
  • ušetříte díky němu za stavební náklady a je cenově velmi efektivní,
  • aplikuje se přivařením pomocí horkého vzduchu k fólii,
  • využijete jej pro většinu lehkých střešních konstrukcí,
  • obvykle není potřeba přídavná zátěž, 
  • nehrozí žádné mikrotrhliny fotovoltaických panelů vlivem větru, sněhu nebo jiných forem zatížení,
  • eliminuje potenciální průsaky,
  • má nízkou hmotnost,
  • je materiálově kompatibilní se střešní fólií,
  • sníží potřebu údržby.

Spolehněte se na komplexní systém

Systém Sika® SolarMount-1 je součástí komplexního řešení střešní konstrukce Sika SolaRoof®, který zahrnuje i střešní fólie, tepelnou izolaci, paropropustnou vrstvu a ocelovou nebo betonovou desku. Potěší vás jeho snadná instalace, v podstatě se skládá jako stavebnice a můžete jej využít jak pro mechanicky kotvené tak pro celoplošně lepené střechy. Klíčovým komponentem systému je svařovací příruba Sika SolarClick. Eliminuje možnost poškození střechy v důsledku bočního pohybu a díky větší kontaktní ploše se zátěž rovnoměrně rozloží. Instalace je opravdu snadná. Příruba je opatřena fólií stejné formulace jako střešní fólie a můžete ji k ní jednoduše přivařit pomocí standardního vybavení pro svařování horkým vzduchem.

Základem je vhodný podklad

V nabídce Sika najdete střešní hydroizolační fólie, které můžete na střechu nalepit nebo mechanicky ukotvit. Ideálním řešením je FPO fólie Sarnafil® T nebo PVC fólie Sarnafil®. Jsou zesílené skelnou nebo polyesterovou rohoží a můžete je použít pro štěrkové nebo zelené střechy. Dalším řešením jsou mechanicky kotvené PVC fólie Sikaplan® G.

Zajistěte si bezchybné ukotvení solárních panelů a možnost vyhrát až 1 000 000 Kč

Kromě zmíněných výhod můžete díky systému Sika® SolarMount-1 získat i mnohem víc. Jeho nákupem máte totiž možnost zapojit se do naší soutěže Stavte Hlavou a vyhrát hlavní výhru i spoustu dalších odměn.

Zveřejněno dne 07.10.2019