Základem koupelny je kvalitní hydroizolace

Mnoho z nás při výběru koupelny hledí hlavně na design. Výběr krásné dlažby, obkladů a vany je důležitý, nic z toho vám ale nevydrží sloužit dlouho bez kvalitní a správně provedené hydroizolace. Jak vybrat nejlepší řešení a jak postupovat při její aplikaci?

Kapka ke kapce a problém je na světě

Problém s vlhkostí vám může způsobit nejen voda z vany nebo sprchového koutu. Koupelna je z hlediska vlhkosti jednou z nejnamáhanějších místností. Při horké koupeli dojde ke vzniku páry, která se v malých kapičkách dostane téměř všude. S kvalitní hydroizolací se ale nemusíte bát. Postará se o ochranu stavební konstrukce z jakéhokoliv materiálu. Abyste docílili komplexního výsledku, aplikuje se nejen na místo pro vanu nebo sprchový kout, ale do celé místnosti.

U nás v Sika hydroizolaci rozumíme

V naší nabídce najdete kromě systémů pro spodní stavbu, střechy, balkony, terasy a bazény také řešení pro hydroizolaci koupelny.  Ideální volbou je 1komponentní nátěr Sikalastic®-220 W, který je hned připraven k použití a skvěle poslouží pod dlažbu nebo obklady. V čem jsou jeho hlavní výhody?

  • Překlenuje trhliny,
  • k aplikaci vám postačí stěrka nebo váleček,
  • rychle zasychá,
  • nezapáchá,
  • neobsahuje rozpouštědla,
  • rychle vytvoří účinnou ochranu plochy na svislých i vodorovných plochách.

Jak při hydroizolaci koupelny postupovat?

Před aplikací pečlivě očistěte podklad. Pro nasákavé podklady použijte jako penetraci nátěr Sikalastic®-220 W ředěný vodou, pro nenasákavé podklady aplikujte Sikafloor®-02 Primer. Pak přistupte k hydroizolaci. Nanášejte ji nejen na podlahu, ale i na stěny do výšky 15–20 cm nad úroveň země. Kolem vany a sprchového koutu ji vytáhněte do výšky alespoň 2 metrů a kolem umyvadla alespoň 20 cm nad kohoutky. Pro bezpečné utěsnění každého detailu použijte těsnicí pásku Sika® SealTape S, zejména do rohů nebo kolem detailů. Způsob použití je snadný, jednoduše ji vlepte do první vrstvy nátěru. Nechte hydroizolaci cca 3 hodiny zaschnout a naneste druhý nátěr. Po 12 hodinách můžete přistoupit k lepení dlažby nebo obkladů. S utěsněním spár vám pomůže sanitární tmel Sika® Sanisil®.

Stavět a rekonstruovat s námi se vyplatí

Používat produkty Sika znamená používat systémy, které vám vydrží celý život. Prozkoumejte našeho průvodce a objevte, kde všude vám naše produkty pomohou. Nakoupíte je ve vybraných prodejnách od Chebu až po Český Těšín a navíc můžete vyhrát až 1 000 000 Kč a další odměny v soutěži Stavte hlavou. Potřebujete víc důvodů, proč do toho jít s námi?

Zveřejněno dne 19.06.2019